Úvod/ Články/ Špatné trávení potravin

Špatné trávení potravin

Publikované: 24/11/2021

Jak si tak všímám zkušenosti mých klientů i mého okolí, vnímám, že má stále více a více lidí problémy s trávením určitých typů potravin. Jsme stále citlivější na jejich konzumaci a v mnoha případech trpíme potravinovými alergiemi či intolerancemi.

Citlivost se netýká nás samotných, ale spíše našeho mikrobiomu, který nepříjemně reaguje na dříve bez problémů stravitelné složky stravy.

Trávicí potíže jsou způsobeny nedostatkem enzymů a zdraví prospěšných bakterií, které by je produkovaly. Střeva jsou slabá a nejsou dostatečně vybavená pro úspěšné trávení a rozklad přijatých potravin.

Čím je to způsobeno?

V dnešní době je náš mikrobiom bohužel silně poškozován všudepřítomnou dezinfekcí, pesticidy, herbicidy, nadměrným užíváním léků, antibiotik, konzumací zpracovaných potravin, narůstajícím stresem a nedostatečným příjmem vlákniny či prospěšných látek. Všechny tyto okolnosti ničí naše bakteriální osídlení a oslabují tak jeho funkci.

Prováděné mikrobiom testy nám tyto informace potvrzují svými výsledky. Nacházíme zde nedostatečnou vybavenost jak laktobacily tak bidibakteriemi – bakteriemi s nejhojnějším zastoupením a nejvýznamnější rolí v našich střevech.

Proto jsou probiotika nedílnou součástí cesty za zdravějším a vitálnějším tělem a celkovým zdravím organismu. Bez nich bohužel v dnešní době nedosáhneme dostatečné koncentrace prospěšných bakterií ve střevech.

Avšak díky efektivnímu doplnění prospěšných bakterií se trávicí potíže můžou stát minulostí.

Co se týče produktů doporučujeme:

Autor

Bc. Daniela Buková

Mým cílem a posláním je šířit informace z oblasti zdravého životního stylu dál mezi veřejnost a zlepšovat tak životy lidí, kteří mají zájem se dle těchto principů řídit.
mikrobiom
„Všechny nemoci začínají ve střevě.“ (Hippokrates, středověk)
© 2021 Váš Mikrobiom. Všechna práva vyhrazena
Distributor HARMONELO